BURSA / NİLÜFER - Ali Karasu Anadolu Lisesi

Ali Karasu Anadolu Lisesi

Ataevler mah Nenehatun Cad No32 Nilüfer/ BURSA
Vizyon
Bilimsel düşünen, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi ilkesini kavrayan, değişime ve gelişime açık,öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, yükseköğrenim kurumlarına hazırlanan ve aynı zamanda değerlerini yaşayan ve yaşatan, davranışlarıyla çevresine örnek olan, empatik, özgüven sahibi, katılımcı, etkili ve nitelikli, demokratik kişilik özelliklerine sahip,milletini ve ülkesini seven bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Temel hedefimiz; öğrencilerimizin bireysel ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak, akademik başarılarını arttırmayı, doğru üniversite ve meslek seçimi yapmalarını,bilgili ,becerikli ve özgüven sahibi olmalarını,çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kurmalalarını, Atatürk İlke ve İnkılaplarıyla ,milli değerlere bağlı olmalarını,olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini,çağın bütün ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını,gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini,liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yakın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Biyoloji Laboratuvarı :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Okulumuz 2015/2016 eğitim-öğretim yılından itibaren normal öğretime geçmiştir.
Ders Başlangıç: 08:30 Ders Bitiş: 15:35
İNGİLİZCE-ALMANCA
Ulaşım
Beşevler ve Nilüfer istasyonları : B/8 otobüsü Esentepe istasyonu ve Küçük Sanayi istasyonu : B/9 otobüsü Kent meydanı - Çarşamba - Kükürtlü caddesi - Acemler : 9/M otobüsü Heykel - Altıparmak - Merinos - Sırameşeler : 9/D otobüsü Devlet hastanesi -Muradiye - Çekirge : 42/A otobüsü Uludağ Üniversitesi - İzmir yolu : B/45- B/46 otobüsü Uludağ Üniversitesi- Ertuğrulkent - Özlüce - Çocuk Hastanesi : 43/H otobüsü